Rooms Hotel Stepantsminda - Georgien

Rooms hotel i Stepantsminda, Georgien.
 

Rooms hotel ser inte ut att vara så mycket till världen när man kommer till parkeringen. Men väl vid entreen förstår jag att vi ska få vara med om en lunch utöver det vanliga. Imponerande berg som utsikt, prisvärt, bra service och en imponerande terrass som sträcker ut sig.

 
 

Där längst uppe på backen tornar Rooms hotel upp sig. Det ser inte mycket till världen i sitt avlånga skokartongsform. Men när jag går ser jag dom georgiska bergen sträcka sig från golvet till taket genom dom stora panoramafönstren.  

-Wow brister jag ut. David nickar och står bara och stirrar. Ruska som har varit här flera gånger lotsar oss genom lokalen. Mitt huvud rör sig hela tiden till höger för att titta ut genom fönstret. Kypare sveper fram genom lokalen med sina brickor. En kvinna sitter i sin soffa och leker med sin bebis, lyfter den långsamt upp och ner och den jollrar glatt. Hela tiden med bergen som bakgrund. 

 
utsikt på rooms hotel i stepantsmida, georgien
bar i stepantsminda på rooms hotel Georgien
estaurang och bar i stepantsminda georgien.
bar och restaurang på Rooms hotel i Stepantsminda Georgien.
bar och resturang rooms hotel i Stepantsminda georgien.
 

Vi går ut på terassen och slår oss ner i dom enormt stora sofforna. Lutar oss tillbaka och försöker ta in allt. Men det går knappt för det är så makalöst mäktigt och vackert. Dom andra gästerna gör som oss och stirrar bara rakt ut samtidigt som dom sörplar på drinkar. 

 
 

Den kyliga bergsluften får mig att huttra till trots att det är juli och jag sveper en filt runt mig när jag ska läsa menyn. 

 
 

Trots att Rooms hotel är är ett fyrstjärnigt hotell så kan man tydligen slå upp sitt tält i deras trädgård. Pluspoäng för det!

 
 

Vi hade placerat oss så vi hade utsikt över Gergeti trinity church som vi skulle besöka efter vi ätit lunch. 

 
 

Men hur var maten? Man kan ju faktiskt inte bara leva på att ha en fantastisk utsikt. Jag kan meddela att dom levererade även på den fronten. Vi besällde in två sallader, med traditionell georgisk ost sulguni och en annan med tomat och gurka. Club sandwich och tryffelsoppa. Till det drack vi kaffe och två drinkar. Allt som allt slutade det på cirka 300 kronor. Jag blev chockad när notan kom in för jag trodde verkligen att priserna skulle vara hutlösa med tanke på restaurangens utsikt. Men det kostade inte mer än på en vanlig restaurang i Tbilisi. 

 

En mycket nöjd pojkvän.

 

INFO: 

Rooms hotel i Stepantsminda hemsida

Ligger cirka tre timmar norr om Tbilisi, nära gränsen till Ryssland. Med lokalbuss kostar resan 10 gel, cirka 40 kronor

 
 

Ni hittar mig även här: